Blogger tarafından desteklenmektedir.

30 Haziran 2011 Perşembe

Metal Kiremit

0
Tarih: 02:40
Metal kiremit çatı özellikle AB, Amerika ve İskandinav ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tüm iklim şartlarına rahatlıkla dayanabilen metal çatı kiremitleri çelik üstü galvaniz, astar, polyester ve boya kaplı olup 8 kattan meydana gelmektedir. Metal kiremitler bu özellikleri sayesinde kırılmaz, çatlamaz ve bakım gerektirmez. Metal kiremitler istenilen renklerde çatılara uygulanabilmektedir. Üretici firmalar metal kiremitlere 30 yıla kadar garanti vermekle birlikte uygun iklim koşullarında 100 yıl ömrü vardır.

Yazının Devamını Okuyun...

Kiremit Çatı Uygulaması

0
Tarih: 02:28
Hazırlanan çatı konstrüksiyonu (taşıyıcı) üzerine, kaplama veya çıtalama yapılır. Bu konstrüksiyon ahşap veya çelik olabilir. Çatının yüzeyindeki boşluklar veya pürüzler yok edilmelidir.

Kaplamada, tahta /OSB levha kullanılır. Çatının taşıyıcı sistem elemanlarının kalınlıkları, aralıkları ve malzeme cinsine göre OSB kalınlığı seçilir. OSB montajlı çatıya, OSB’nin uçları taşıyıcı sistem elemanları üzerine gelecek şekilde yerleştirerek çelik vidalar veya çivi ile yapılır.

Yazının Devamını Okuyun...

Kiremit

0
Tarih: 02:20
Kiremit antik çağlardan beri, mimari yapılarda çatı kaplama olarak kullanılan pişmiş toprak levhalardır. Ülkemizde ise Osmanlı döneminde 17.yy sonlarında Ankara evlerinde kullanıl-maya başlanmıştır. Ana hammaddesi kil olması ve kolay bulunması nedeniyle çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Ülkemizde Alaturka kiremitle başlayan pişmiş kil serüveni Marsilya, Valensiya, Akdeniz, Torino, Venedik, Alaturka, Granada v.b. değişik ad ve tipleriyle çatılarımızda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.

Yazının Devamını Okuyun...

Shingle Çatı

0
Tarih: 02:08
Shingle, avrupa ve amerika'da uzunca bir süredir, çatı yalıtım örtüsü olarak kullanılan, çok uzun ömürlü ve ekonomik bir malzemedir. Shingle çatı kaplaması %30 ve daha fazla eğime sahip çatılar için idealdir. Hafif kaplama grubuna giren shingle malzemeleri her türlü yüzeye kolaylıkla uygulanabilme özelliğine sahiptir. Shingle çok hafiftir. Hafif oluşu konstrüksiyona binen yükü azaltarak çatının ömrünü uzatır.

Yazının Devamını Okuyun...

29 Haziran 2011 Çarşamba

Onduline Çatı

0
Tarih: 03:27
Onduline Sistemi çatıların ana bileşeni Onduline HR çatı kaplama levhasıdır. "High Resistance = Yüksek Dayanım" tipi onduline levhaları, bitüm emdirilmiş organik elyafla özel bir reçinenin bileşiminden oluşmaktadır. Özel bir yöntemle levhanın bünyesine reçine ile birlikte emdirilen boya, onduline HR renklerinin en zor koşullarda bile sabit kalmasını sağlar.

Yazının Devamını Okuyun...

Onduvilla Çatı

0
Tarih: 03:18
Çatı üzerinde geleneksel kiremitlere ve şingıllara benzeyen onduvilla çatı sistemi, küçük parçalı doku görünümü veren hafif ve modern görünümlü bir kaplama malzemesidir. Onduvilla çatı kaplama malzemesi “High resistance = Yüksek dayanım” teknolojisiyle bitüm emdirilmiş organik elyaf ve reçineden   üretilir.

Yazının Devamını Okuyun...

Mantolama Nasıl Yapılır?

0
Tarih: 03:15
Isı Yalıtımında dikkat edilmesi gereken konular ve uygulama şekli;
- Uygulama zemininin temiz olması, toz ve kirden tamamen arındırılması
- Yapıştırıcı harcın kıvamında karılması, ince veya kalın olmamasına dikkat edilmesi
- Yapıştırıcı kenarlara mala ucuyla kesintisiz en az 25 mm kalınlığında ve ortaya 3 adet orantılı öbek olarak sürülmeli


Yazının Devamını Okuyun...

Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır

0
Tarih: 03:10
Isı yalıtımı iki farklı ortam arasında ısı alış-verişinin engellenmesine denir. Isı yalıtımı evlerimizin çatı, döşeme ve dışa bakan tüm duvarlarına ısı geçirmeyen malzeme uygulanmasıyla yapılır. Pencerelerde de özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılmalıdır. Isı yalıtımı binaların içinden veya dışından uygulanabilir.

Yazının Devamını Okuyun...

Kristalize Su İzolasyonu

0
Tarih: 03:06
Kristalize su izolasyonu betona işleyerek su geçirimsizlik sağlayan, negatif ve pozitif yönden uygulanabilen, tek bileşenli, kapiler etkili ve çimento esaslı kristalize su izolasyon harcıdır.Özellikle temel ve perde duvarlar ile bodrumlar, yüzme havuzları, su depoları, tüneller, köprüler, kanalizasyon ve atık su artıma tesisleri, asansör kuyuları, banyo, duş, tuvalet gibi ıslak hacimlerin yanısıra yeraltı garaj ve depoları gibi yapısal olarak sağlam tüm beton yüzeylerde pozitif ve negatif yönden su izolasyonu sağlayabiliyor.

Yazının Devamını Okuyun...

Teras İzolasyonu

0
Tarih: 03:04
Teraslarda özellikle önemli olan şey üzerinde gezilen betonermenin suya karşı kitlenmesi dayanıklılığıdır. Bunun için ya su geçirmeyen bir örtü ile teraslar kaplanır. Bunlar pvc membran, bitümlü membran, EPDM membranlar, polimer veya nano-teknolojili likid izolasyon ürünleri olabilir. Membran ( örtü ) ile kaplanır.

Yazının Devamını Okuyun...
 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Isı Yalıtımı | Yalıtım | Mantolama izmir | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Çatı Kaplama | Su Yalıtım SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>