Blogger tarafından desteklenmektedir.

24 Ekim 2011 Pazartesi

Temel izolasyonu

0
Tarih: 04:43 - kez okunmuş
Googleda Ara

Temel İzolasyonu

Temel izolasyonu, binamızın temelini suya karşı koruması bakımından önemlidir. Peki sadece suya karşımı! bildiğiniz üzere depremler açısından hareketli olan ülkemizde, temeldeki beton kalitesinin düşmesini sağlayan su ve rutubet pekte konuşulmaz. Yani betonun kalitesi düşmüş peki neden denmez. İşte binamızın taşıyıcı en önemli noktası olan temeller ve temele yapılacak izolasyon bu yüzden çok önem arz etmektedir. Donatı içerisindeki demirin suyla buluşup özelliğini kaybetmemesi ve betonun içerisindeki kireç, çimentoyu kusarak zayıflamaması gerekmektedir. Yapımızın depreme karşı daha dayanıklı ve dirençli kalmasını sağlaması, betonun görevini sağlıklı bir şekilde yürütmesine yardımcı olması açısından temelde yapılacak uygulamalar hayati önem taşır. 
Temel İzolasyonunda Dikkat!


Peki temel izolasyonu yaparken nelere dikkat edilmeli diye bir soru aklınıza gelebilir. Öncelikle temelin sonradan açılması ve tamiratı zor olması, temel izolasyonu yapılırken çok dikkatli, detaylara önem vererek ve hatta çift dikiş dediğimiz bir yöntemle yapılmasını ortaya çıkarmışdır. Belli başlı izolasyon uygulamalarına tek başına güvensek bile biraz önce saydığım sebeplerden dolayı iki farklı uygulama ile bina ömrü ile eşdeğer bir yalıtım sağlanabilmektedir.

Uygulama Nasıl Olmalı?

Bu uygulamalardan birini örnek vermek gerekirse; öncelikle temel grobeton veya temel perdeleri kristalize su izolasyonu ile 2 kat kaplanarak beton tabliye içerisinde kristtaller oluşturmak ve beton tabliyenin suya karşı kitlenmesini sağlayabiliriz. Bu uygulama ile hem rötre çatlaklarının önüne geçmiş oluruz hemde mikron boyutundaki beton gözeneklerine kristaller oluşturarak betonu suya karşı kilenmesini sağlarız. Bu uygulama tek başına yeterli olmasına rağmen , konunun başında bahsettiğim gibi ikinci bir izolasyon daha yapmamız gerekmektedir. Bu uygulama hem kristalize izolasyonu koruyacak hemde temeli koruyacak bir uygulama olmalı.

Kristalize su izolasyonu ile kitlediğimiz temelimize, içerisinde dünyanın en sert madenlerinden kuvars kumu bulunan polymer esaslı yalıtım malzemesi ile 2 kat kaplamamız gerekmektedir. Bu durumda hem temelimizin içeride oluşabilecek yoğuşmalarda betonumuz nefes alabilecek, hemde dışarıdan basınçlı suya maruz kalabileceği durumlarda betonu koruyan 2 farklı katman, temelimizi güvenle koruyacaktır. Temel izolasyonu ömrü kısa uygulamalarla veya toprak altında performansını çok uzun yıllar sürdüremeyen ürünlerle yapılmamalıdır. Son derece gelişen yapı malzeme teknoloji sayesinde, kaliteli ürünlerle, su sorun olmaktan kesin bir şekilde çıkmışdır. Depremlerde yapımızın sağlıklı kalmasını iyi yapılmış yalıtım ile katkıda bulunabiliriz.

yazar
Irmak İzolasyon
Irmak İzolasyon mantolama, çatı sistemleri ve su izolasyonunda en son teknoloji ile üretilmiş, yüksek performanslı, çevreci ekolojik ürünler ile sağlıklı yaşam alanları yaratmaktadır. Kaliteli ve titiz işçiliğiyle, yüksek performans ürünlerin profesyonel uygulamasını en cazip fiyatlarla müşterilerine sunan Irmak İzolasyon için iletişim sayfamızı kullanabilir yada web sitemiz www.izolasyontr.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıya henüz kimse yorum yapmamış.Ama ilk yorumu neden sen yapmayasın ki ?

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.Aksi halde yorumunuz silinecektir.Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız "Adı/Url" seçeneğini kullanınız.

 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Isı Yalıtımı | Yalıtım | Mantolama izmir | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Çatı Kaplama | Su Yalıtım SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>