Blogger tarafından desteklenmektedir.

30 Haziran 2011 Perşembe

Kiremit

0
Tarih: 02:20 - kez okunmuş
Googleda Ara

Kiremit antik çağlardan beri, mimari yapılarda çatı kaplama olarak kullanılan pişmiş toprak levhalardır. Ülkemizde ise Osmanlı döneminde 17.yy sonlarında Ankara evlerinde kullanıl-maya başlanmıştır. Ana hammaddesi kil olması ve kolay bulunması nedeniyle çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Ülkemizde Alaturka kiremitle başlayan pişmiş kil serüveni Marsilya, Valensiya, Akdeniz, Torino, Venedik, Alaturka, Granada v.b. değişik ad ve tipleriyle çatılarımızda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.


Kiremit üretimi dört aşamada gerçekleşir: Şekillendirme, kurutma, fırınlama ve pişirme evrelerinden geçerek son halini alır. Kiremitler, hamur halindeki kilden yapılır. Kil verimsiz bir topraktan alınan bir malzemedir. Killi toprak ve balçığın harmanlanmasından sonra su ve kum ile karıştırılarak toprak haline getirilir, sonra preslerden geçirilir ve burada şekli verilir. Uzun süre kurutulduktan sonra fırında pişirilir.

Renkli kiremitler; kırmızı, kahve ve pembe tonlarında toprağın türü ve pişirme derecesine göre renk alırlar.
Üretim ve kullanım sırasındaki artıkları doğal ve pişmiş malzeme olması nedeniyle hiçbir yan etki yaratmaz. Üretimdeki artıklar mikronize edilerek tekrar üretimde kullanılır. Ham maddesi tamamen doğal olan kiremitler yabancı ürün içermezler ve insan sağlığına zararları yoktur. Bu yüzden, teknoloji ne kadar ilerlemiş olsa da, günümüzde halen çatı kaplamasında kiremit yaygın olarak tercih edilmektedir.

Kiremitlerin en önemli özelliklerinden biri yüksek ısı depolamasıyla bina içi regülasyonu sağlamasıdır. Kilin yapısı sayesinde üzerine aldığı ısıyı uzun süre muhafaza ederek sağlığa uygun olarak ısı geçişi sağmaktadır.
Kiremit çatı sistem uygulamasında kullanılan bazı kiremit modelleri; Marsilya, Akdeniz, Venedik, Valensiya, Floransa, Alaturka (Osmanlı Kiremit), İsoflat, Ciremitto, Degradeli kiremitlerdir.

yazar
Irmak İzolasyon
Irmak İzolasyon mantolama, çatı sistemleri ve su izolasyonunda en son teknoloji ile üretilmiş, yüksek performanslı, çevreci ekolojik ürünler ile sağlıklı yaşam alanları yaratmaktadır. Kaliteli ve titiz işçiliğiyle, yüksek performans ürünlerin profesyonel uygulamasını en cazip fiyatlarla müşterilerine sunan Irmak İzolasyon için iletişim sayfamızı kullanabilir yada web sitemiz www.izolasyontr.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıya henüz kimse yorum yapmamış.Ama ilk yorumu neden sen yapmayasın ki ?

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.Aksi halde yorumunuz silinecektir.Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız "Adı/Url" seçeneğini kullanınız.

 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Isı Yalıtımı | Yalıtım | Mantolama izmir | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Çatı Kaplama | Su Yalıtım SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>