Blogger tarafından desteklenmektedir.

29 Haziran 2011 Çarşamba

Teras İzolasyonu

0
Tarih: 03:04 - kez okunmuş
Googleda Ara

Teraslarda özellikle önemli olan şey üzerinde gezilen betonermenin suya karşı kitlenmesi dayanıklılığıdır. Bunun için ya su geçirmeyen bir örtü ile teraslar kaplanır. Bunlar pvc membran, bitümlü membran, EPDM membranlar, polimer veya nano-teknolojili likid izolasyon ürünleri olabilir. Membran ( örtü ) ile kaplanır.

Bu örtü sınıfına giren malzemelerde en önemli nokta betonun nefes almasını önleyen, yanıcı, parlayıcı, güneşle buluştuğunda sera gazı salgılayan ve insan sağlığına zararlı ürünlerden uzak durmalıyız. Bu tarz ürünlerin kullanım ömürlerinin kısalığı ve yapımızda daha fazla maddi zararlar açma ihtimali yalıtım ürünü seçiminde dikkat etmemiz gereken en önemli nokta haline getirmektedir.
İkinci bir uygulama ise  teras çatıda mevcut betonarmenin üzerindeki kılcal çatlaklarına krisatilize malzemenin file ile uygulanması sonucu betonarmenin kendisi suya karşı kitlenmiş olur. File  malzeme kenardaki korkuluklara kadar  döndürelerek bir havuzlama yaratılır. Bu şekilde su yükselmesi durumunda dahi alta su geçmesi önlenmiş olur.

Teras kaplamada en önemli konulardan biride film tabakası yaratan betonu nefessiz bırakan ürünlerle kaplandığında yapı içindeki havanın dışarıya çıkamadığı için yoğuşma oluşması ve yapımızın tavan kiriş bölgelerinde siyah noktacıklar halinde küf  oluşumları görmemiz.

Nano teknoloji ve polimer teknolojisiyle geliştirilmiş nefes alan, UV dayanımı yüksek, insan sağlığına zararı olmayan, atmosfere sera gazı salgılamayan ve yanıcılığı bulunmayan yeni nesil ürünler ve kristalize ürünler teras izolasyonunda en çok tercih edilen ve en yüksek kalitedeki yalıtım grubundadır.

yazar
Irmak İzolasyon
Irmak İzolasyon mantolama, çatı sistemleri ve su izolasyonunda en son teknoloji ile üretilmiş, yüksek performanslı, çevreci ekolojik ürünler ile sağlıklı yaşam alanları yaratmaktadır. Kaliteli ve titiz işçiliğiyle, yüksek performans ürünlerin profesyonel uygulamasını en cazip fiyatlarla müşterilerine sunan Irmak İzolasyon için iletişim sayfamızı kullanabilir yada web sitemiz www.izolasyontr.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıya henüz kimse yorum yapmamış.Ama ilk yorumu neden sen yapmayasın ki ?

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.Aksi halde yorumunuz silinecektir.Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız "Adı/Url" seçeneğini kullanınız.

 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Isı Yalıtımı | Yalıtım | Mantolama izmir | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Çatı Kaplama | Su Yalıtım SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>